Anna von Hausswolff @ Effenaar, Eindhoven, 08-10-2016

Anna von Hausswolff tourt momenteel met Swans door Europa. Gisteren deed ze de Effenaar aan en op 13 november sluit ze af op het Le Guess Who? festival in Utrecht. Tijdens deze shows staat de Zweedse alleen nog met Karl Vento (gitaar) en Filip Leyman (synths) op het podium en krijgen we uitsluitend nieuw werk te horen. Welgeteld drie nummers, maar uiteindelijk zijn we aan het eind toch zo’n drie kwartier verder. Lang uitgesponnen nummers dus met zware drones die meer filmisch klinken dan dat het nog liedjes zijn. Nou zijn liedjes bij Anna ook niet direct hapklare brokken, maar de melodie lijkt nog meer naar de achtergrond te raken evenals de zang en teksten en dat is toch even wennen. Maar het past prima in het totaalplaatje van de avond.

Een gedachte over “Anna von Hausswolff @ Effenaar, Eindhoven, 08-10-2016

Een reactie plaatsen