Jagd @ BLNDR Fest, Roodkapje, Rotterdam, 19/05/2017

BLNDR Fest serveert gevaarlijk opzwepende cocktail.
Jagd, fuddling people since 2015.
Zoals Bacardi Cola, maar dan lekker.

Beste heer, mevrouw BLNDR Fest

Naar aanleiding van jullie event dit schrijven.

Roodkapje Rotterdam was afgelopen vrijdag the place to be voor de aftrap van BLNDR Fest #1. Een puur & underground stekje dat eten, kunst en muziek samenbrengt en je terugbrengt naar die vergeten oldskool DIY punkscene. Geen hipsteralarmbellen hier, wel een rauwe en tegelijk creatieve hangplek. En heerlijke chocoladetaart. 101 dingen om te doen na een concert maar ik wil chocolade. En bier.

Headliner deze avond was de Amsterdamse indie punk band Jagd. (Dan toch een minimaal hipstergerinkel, sorry 020)

Jagd is zweverige romantiek, absurde verliefdheid en beestige seks in 1 pakket. In willekeurige volgorde en qua gradatie… tja… Gelukkig was er die chocolade achteraf. #indiepunkwaisda?

Bij het eerste nummer sta je nog een beetje verdwaasd te kijken om dan meegezogen te worden in een vlammenvuur, aangestoken door frontvrouw Nanne – kittens en tijgers opgepast, ziehier de leeuwin van de jungle – die een portie rebelse herrie voortbrengt tot haar laatste zucht frustratie is uitgeademd. Drummer Timo stampt er met strakke tred achteraan en daagt je uit de controle te laten vieren. En voor wie nog een laatste stuiptrekking van weerspannigheid vertoont zijn daar de bezwerende gitaarriffjes die de zaal doen ontaarden in een explosieve moshpit (inclusief zangeres die je plots bij je haar meegrijpt).

Sterke sound, stevig ritme, intrigerende lyrics. Jagd geeft een eigen draai aan hun genre, welke dat ook moge wezen, en schudt het doordeweekse volledig van zich af.

Conclusie van dit schrijven;
Ik was vrijdagnacht dronken.
Dronken van liefde.
Dronken van next level punk.
Dronken van Jagd.

Ik verzoek dan ook in de toekomst een “warning” sticker mee te leveren bij deze band.

Vriendelijke groet,

Een gewonde, doch voldaan bezoeker

 

P.s. pssst Popronde 2017 juweeltje, jawel!

Tekst: Jessica Neeckx

Foto’s: gemaakt bij eerder optreden in Paradiso

Plaats een reactie

This function has been disabled for Women in Music.