Blood Red Shoes @ Bitterzoet, Amsterdam, 06-02-2019

Eerst dreigde het optreden van Blood Red Shoes niet door te gaan toen Sugarfactory, waar het optreden oorspronkelijk gepland was, failliet bleek te zijn. De Melkweg verplaatste het naar Bitterzoet, maar nu had de band zelf het optreden bijna gecanceld omdat zangeres en gitariste Laura-Mary Carter al vijf dagen ziek was. Ze werkte snotterend de soundcheck af, maar krikte zich op voor de avond zelf.

Om tot het onlangs uitgebrachte album ‘Get Tragic’ te komen waren de bandleden diep gegaan en hadden ze meer instrumenten toegevoegd dan alleen de vertrouwde drums en gitaar. Ook live werden deze nummers met band gespeeld waardoor bassiste Hannah Thurlow na ruim zes jaar terugkeerde in Bitterzoet waar ze destijds met haar zus Colette met 2:45 stond. Het was vooral die bas die de nummers heel vet maakte. Met het oude werk stonden Laura-Mary en Steven echter gewoon ouderwets samen op het podium te knallen totdat Steven ineens het publiek in sprong omdat er een paar meisjes aan het vechten waren en er eentje met haar hand in gebroken glas viel. Na deze onderbreking ging het weer met volle vaart vooruit en Bitterzoet barstte zowat uit haar voegen. Helemaal toen in de toegift volledig onverwacht ‘It’s Getting Boring By The Sea’ van het inmiddels 10 jaar oude debuutalbum ‘Box Of Secrets’ nog langs kwam. Na een pauze van bijna vier jaar laat de band met nieuw elan zien nog lang niet afgeschreven te zijn. In het najaar komen ze terug naar Nederland.

7 november 013, Tilburg

8 november Paard, Den Haag

9 november Melkweg, Amsterdam

10 november Doornroosje, Nijmegen

Een reactie plaatsen

This function has been disabled for Women in Music.