Best Kept Secret @ Beekse Bergen, Hilvarenbeek, 02-06-2019

Op de hete afsluitende zondag moet er dit keer wel veel gelopen worden tussen de diverse podia al staan ook op deze dag de meeste vrouwelijke acts op Stage Five. Maar we beginnen op Stage Two waar Julia Holter met complete band de dag magistraal opent.

Adrianne Lenker mag daarna met Big Thief aantreden. Ondertussen terug naar het vertrouwde Stage Five voor de Belgische postpunk van Whispering Sons. Onder aanvoering van de energieke Fenne Kuppens worden we teruggeworpen in het gelukzalige gevoel van de jaren 80. Wat een heerlijke band! Ook Caroline Rose ontbreekt het niet aan energie. Ze stuitert op en van het podium en het spelplezier spat van de gezichten af. Een iets andere sfeer hangt er voor het hoofdpodium waar zo’n vijf minuten voor aanvang van Liz Phair welgeteld vijf mensen staan te wachten. De lege zandvlakte voorspelt weinig goeds voor de vreemde eend in de bijt, maar gelukkig voor de gitariste vult deze zich nog goed gedurende de set. Terwijl op Stage Two Princess Nokia staat, vult Stage Five zich voor The Visual die de vrijgekomen plek van Georgia Anne Mildrow mag innemen. De band speelt een fantastische donkere, intense set waarbij Anna van Rij tijdens het Doors-achtige ‘Offering Shadows’ met haar gitaarhals in het snoer van de microfoon blijft haken en deze vervolgens rondslingert. Daarna is het de beurt aan rapper en poëet Kate Tempest waarvoor de tent, net als Bitterzoet een paar weken geleden, veel te klein is. De twee afsluitende acts op het hoofdpodium zijn voor respectievelijk de Canadese Carly Rae Jepsen en het Franse Christine & The Queens, maar daar tussen in vult Lizzo het podium en barst Stage Five volledig uit haar voegen. Een fantastisch slot van een geweldige editie van Best Kept Secret.

De data voor volgend jaar zijn ook al bekend gemaakt; 12, 13 en 14 juni 2020.

Een reactie plaatsen

This function has been disabled for Women in Music.