Uit het archief: Dauwpop

Traditiegetrouw zou vandaag, op Hemelvaartsdag, het Dauwpop festival plaatsvinden, maar door de Corona crisis ligt het complete festivalseizoen plat. Geen 26e editie dus, maar een terugblik met niet eerder gepubliceerde beelden op Women In Music.

Dauwpop is al een kwart eeuw een begrip in festivalland al kwam de grote mediabelangstelling pas veel later op gang. Mijn eerste kennismaking met het festival was in 2003 toen ik voor het toenmalige Live XS Popmagazine in alle vroegte naar Hellendoorn afreisde. De eerste band stond per slot van rekening al om 09:00 uur geprogrammeerd (sommige edities zelfs al om 8:30 uur). Meeuwen vlogen verschrikt op van de weg en eenmaal in het oosten van het land aangekomen waren daar de groepjes jongeren met bierkratjes op de fiets die hun eigen invulling aan dauwtrappen gaven. Ik herinner me verder de enorme gastvrijheid. Bij het festivalterrein aangekomen werd je persoonlijk door de organisatie welkom geheten en backstage gebracht. De prachtig locatie in het bos en de gemoedelijke sfeer deden de rest. Je was aan het werk, maar het voelde toch vooral als een mini vakantie. Ik zou dezelfde reis nog jaren maken al was het vanaf 2008 niet meer nodig om zo vroeg van huis te gaan omdat de aanvangstijd meer gelijkgetrokken werd met die van andere festivals. Goed voor de bezoekers die van ver met het openbaar vervoer moesten komen, maar de magie en het unieke van Dauwpop verdween daarmee voor mij. Gelukkig bleven de mooie locatie, de sfeer en prima programmering.

Maar dit jaar dus niet. Wel kun je via www.dauwpop.nl kijken naar een livestream  van optredens uit het verleden vanaf 2013. Wil je nog verder terug dan kun je hier de beelden bekijken vanaf 2003.

De volgende editie van Dauwpop is op 29 mei 2021

Plaats een reactie

This function has been disabled for Women in Music.