Weyes Blood @ Tolhuistuin, Amsterdam, 29-04-2019

In 2017 zag ik Natalie Mering onder haar artiestennaam Weyes Blood in de Arminius kerk tijdens Motel Mozaïque. Haar indrukwekkend mooie album ‘Front Row Seat to Earth’ was toen enkele maanden oud en het optreden bezorgde kippenvel. Onlangs kwam ze met opvolger ‘Titanic Rising’ dat lovende kritieken van de muziekpers krijgt.

Er staan inderdaad een aantal mooie nummers op, maar persoonlijk vind ik het album te glad. Mist het de subtiliteit van voorheen. Maar kennelijk is het meer toegankelijke geluid beter voor de bezoekersaantallen want het optreden dat geprogrammeerd stond in de bovenzaal van Paradiso werd verplaatst naar de Tolhuistuin. Een groter podium ook voor de volledige band die ze mee heeft. Haar herkenbare zuivere stemgeluid kan echter niet verhullen dat de nummers op elkaar gaan lijken. ‘God Only Knows’, de cover van The Beach Boys, is dan ook de grootste uitzondering hierop. Haar grote kracht zit in de subtiliteit, maar die ontbreekt grotendeels waardoor het optreden de absolute schoonheid mist van twee jaar geleden.

Please follow and like us:
fb-share-icon0

Een reactie plaatsen

This function has been disabled for Women in Music.