Album: Rebecca Foon – Waxing Moon

De Canadese celliste en componiste Rebecca Foon is al zo’n twee decennia actief binnen de Montreal scene. Je zou haar kunnen kennen van het post rock ensemble Esmerine, als lid van Thee Silver Mt Zion Memorial Orchestra of haar project Saltland. Met het onlangs verschenen Waxing Moon levert ze haar eerste werk onder haar eigen naam af.

Een album over een planeet in nood die onze bescherming nodig heeft. Prachtig vormgegeven in vaak minimalistische, hypnotiserende muziek met als hoofdbestanddelen piano, gitaar, cello en viool. En natuurlijk de meeslepende stem van Rebecca zelf. Gastbijdragen zijn er van Richard Reed Perry (Arcade Fire), Sophie Trudeau (Godspeed You Black Emperor), Jace Lasek (Besnard Lakes) en Patrick Watson in duet op het dromerige Vessels. Een adembenemend mooi album dat de pracht en de kwetsbaarheid van de bedreigde aarde weergeeft, maar tegelijkertijd hoop biedt. De opbrengst van Waxing Moon gaat voor 100% naar Pathway To Paris, een non-profit organisatie opgericht door Rebecca Foon en Jesse Paris Smith en zich inzet voor klimaat bewustzijn.

Please follow and like us:
fb-share-icon0

Een reactie plaatsen

This function has been disabled for Women in Music.