PJ Harvey @ Heineken Music Hall, Amsterdam, 16-10-2016

Na een fantastisch optreden eerder dit jaar op Down The Rabbit Hole stond PJ Harvey gisteren in de Heineken Music Hall met een grotendeels identieke set. Veel materiaal dus van de laatste twee albums ‘Let England Shake’ en ‘The Hope Six Demolition Project’. Weinig verrassend voor degene die er ook in Beuningen bij waren, maar zeker niet minder indrukwekkend. Polly Jean heeft nog steeds een enorme kracht in haar stem en pakt de hoge noten met hetzelfde gemak als de lage. Daarbij ondersteund door een zeer strak spelende band vol gelauwerde muzikanten waaronder John Parish en Mick Harvey. Tussen de nummers door is het op het applaus na doodstil in de zaal, een mobiele telefoon in de lucht  valt amper te ontdekken. De muziek wordt geabsorbeerd. Liefhebbers van het oudere werk kunnen hun hart ophalen met het overweldigende ‘50ft Queenie’, ‘Down By The Water’ en ‘To Bring You My Love’. PJ Harvey heeft in de loop der jaren al heel wat muzikale gedaanteverwisselingen ondergaan en dat is ook wat haar zo interessant houdt en elk concert de moeite waard om te gaan. Een fenomenaal artiest!

Een reactie plaatsen

This function has been disabled for Women in Music.