Arc Iris @ Paradiso, Amsterdam, 24-10-2016

Experimentele indiefolkband Arc Iris begon vier jaar geleden als een eenmansproject van Jocie Adams die tot dan toe lid van The Low Anthem was geweest. Beïnvloedt door de jaren 70, Yes, Joni Mitchell en haar klassieke achtergrond zocht ze naar meer muzikale vrijheid. In de loop der tijd sloten er meerdere muzikanten bij haar aan en toerden ze als support van o.a. Nicole Atkins en St Vincent.

Omdat het (financieel) onmogelijk is om alle muzikanten mee op tour te nemen voeren ze live de nummers met zijn drieën uit. Afgelopen maandag stonden Jocie (gitaar, zang), Zach Tenorio Miller (keyboads) en Ray Belli (drums) in de bovenzaal van Paradiso ter promotie van hun tweede album ‘Moon Saloon’ voor een bedroevende opkomst van 10 man publiek te spelen. Maar die 10 kregen wel een waanzinnig privé optreden van een band die er gewoon vol voor ging inclusief toegift.

En voor al die anderen… op 30 oktober kun je deze gemiste kans inhalen wanneer Arc Iris als support van John Grant in Tivoli Vredenburg staat.

Een reactie plaatsen

This function has been disabled for Women in Music.