Warpaint @ Paradiso, Amsterdam, 02-11-2016

In 2010 stond Warpaint voor het eerst op de planken van Paradiso waar ze op het London Calling festival diepe indruk maakten met hun bezwerende indiepop. Gisteren stonden Emily Kokal, Theresa Wayman, Jenny Lee Lindberg en Stella Mozgawa inmiddels voor de vierde keer in de grote zaal van de poptempel.

Onlangs brachten ze hun derde volledige album ‘Heads Up’ uit waarop ze met R&B, hiphop en elektronica experimenteren. Hierdoor wordt de muziek wat lichter en dansbaarder dan we van de dames gewend zijn. Live klinkt de band inmiddels zeer solide waarbij Theresa Wayman meer in de schijnwerpers staat dan voorheen. De samenzang met Emily Kokal is nog steeds bedwelmend, soms tegen het onzuivere aan, maar dat is onderdeel van het Warpaint geluid. Stella Mozgawa en Jenny Lee Lindberg zorgen voor de strakke, wat lome ritmes, die toch wat lichtvoetiger klinken. Het geheel is meer gepolijst waardoor het spannende, hypnotiserende dat de muziek zo kenmerkte wat verdwenen is, maar waarmee waarschijnlijk een groter publiek aangesproken gaat worden.

Een reactie plaatsen

This function has been disabled for Women in Music.