Lou Rhodes @ Bitterzoet, Amsterdam, 12-11-2016

“Op de thee bij Lou Rhodes”, zo zou je het optreden van Louise Ann Rhodes gisteren in Bitterzoet samen kunnen vatten. Alhoewel Lou bij de meesten vooral bekend zal zijn als helft van triphop duo Lamb, heeft ze sinds het uit elkaar gaan van die band in 2004 als singer-songwriter ook, meer folk gerichte, solo albums uitgebracht. Dat bleef ze doen ondanks dat ze sinds 2009 weer ging touren met Lamb. Onlangs kwam haar vierde album ‘Theyesandeye’ uit.

In Bitterzoet neemt Lou ontspannen plaats op haar stoel op het lage podium, haar kopjes thee bij de hand. Het publiek dicht op het podium waardoor er een intieme huiskamersfeer ontstaat. Ze geniet hier zichtbaar van. De andere twee bandleden wisselen regelmatig van plek om de diverse instrumenten waaronder drums, keyboard, viool en zaag te bespelen. Een jonge fan heeft ook nog eens voor theeservies, thee en koekjes gezorgd tot hilariteit van  Lou. Het zal als een rode draad door haar optreden blijven lopen.

Het complete repertoire van haar laatste album komt deze avond voorbij aangevuld met ouder materiaal en ‘White Rabbit’, een intens uitgevoerde cover van Jefferson Airplane. De toegift opent ze met ‘Hey, That’s No Way to Say Goodbye’, een eerbetoon aan de onlangs overleden Leonard Cohen waarbij ze vooral hoopt dat ze het nummer zonder tranen tot een goed einde kan brengen. Met haar pure, warme persoonlijkheid voelt het optreden als een warme deken. En met haar voorliefde voor Amsterdam voelt dit optreden ook voor haar als een prachtig slot van haar korte Europese tournee.

2 gedachten over “Lou Rhodes @ Bitterzoet, Amsterdam, 12-11-2016

Een reactie plaatsen

This function has been disabled for Women in Music.