Skott @ Paradiso, Amsterdam, 04-05-2017

Skott is het verhaal van een Zweeds meisje dat opgroeit in een hippie commune in het bos, gerund door folk muzikanten. Daardoor komt ze pas als tiener in aanraking met meer moderne popmuziek, maar het leert haar wel haar eigen keuzes te maken. Eerder dit jaar was ze al te zien op Eurosonic en gold als een van de beloftes van 2017. Gisteren stond Skott echter nog voor een redelijk gevulde bovenzaal in Paradiso, in haar hele doen en laten nog dat hippiemeisje van vroeger. Heel veel liedjes heeft ze nog niet en ze verontschuldigt zich na het vijfde nummer dan ook al dat ze haar laatste nummer gaat spelen. Het fragiele, melancholische ‘Porcelain’ wordt dan nog wel gevolgd door haar tweede single ‘Wolf’, maar na zo’n 35 minuten is het dan toch echt afgelopen. Het maakt vooral nieuwsgierig naar hoe ze zich verder gaat ontwikkelen.

Een reactie plaatsen

This function has been disabled for Women in Music.