Cherry Glazerr + Dream Nails @ Bitterzoet, Amsterdam, 11-05-2017

Bitterzoet scoort winnende goal met Cherry Glazerr & Dream Nails. 11 mannen achter een bal maar Girl Power zegeviert.

Soms worden hemel en hel 1 en dan ontmoet je deze riot grrrl punkheksen. Dream Nails uit de UK, niet beschikbaar voor je wekelijkse pedicure, wel voor een portie feministische punk.

 Vandaag verzorgen ze de support van Cherry Glazerr, en dat doen ze in stijl. Of ja, hun stijl. Eerst een paar minuten sukkelen met gitaarstraps, discussiëren met lange mannen die kleinere meiden overschaduwen, een vastberaden Kathleen Hanna move “All girls to the front!” en hangt die gitaar ondertussen goed? Charmant zijn ze wel en onze aandacht staat gelijk op punt.

Geïnspireerd door feminisme, DIY attitude (ja ik kan mezelf doen komen) en een anti Trump strijd brengen ze catchy punk muziek. Een half uur lang aan dansbare en krachtige nummers als DIY en Deap Heat, terwijl frontvrouw Janey overtuigt, betovert en je meeneemt in haar persoonlijke revolutie. Qua ego en energie boost zit het hier wel meer dan “snor”.

En hé jongens, echt, nobody cares if your dick is on fire!

Even een biertje en menig jaloerse blikken trotseren, want ja ik draag een suppervet shirt van mijn Dream Nails punkheldinnen (Bel 666 voor je eigen exemplaar).

Ondanks de voetbal en Eurovisie manie toch nog een volgeladen Bitterzoet. Klaar voor de headliner van deze avond. Cherry Glazerr! Zangeres Clementine Creevy smijt zich van seconde 1 met haar welbekende crazy but cute, but crazy attitude in de korte, stevige nummers. Dat er een hoek af is blijkt eens te meer in de interactie met de rest van de band, waaronder toetseniste Sasami Ashworth, een duo dat er duidelijk plezier in heeft en aanstekelijk werkt naar het publiek toe. De nummers knallen lekker door, met catchy gitaarriffjes, schreeuwende vocals, en een speelse synth sound.

Even een ‘fuck you, you disgust me’ in het publiek werpen, een moshpit in gang brengen, en ondertussen regeren met een geniale – wat ik een mix van post punk en noise zou noemen – sound. Indrukwekkend.

Tijdens deze verhitte trip wordt al snel duidelijk, Cherry Glazerr is een band die zich niet in een vakje laat stoppen. Des te wispelturig de frontvrouw, eveneens zo weerklinkt de sound van hun laatse album “Apocalipstick”. Soms speels en lieflijk, dan weer duister en dreigend. Hoe dan ook, deze band eist je aandacht en het is niet de gewilligheid maar de fascinatie die overwint. Eigenzinnig verslavend.

Fuck it. I got the shirt!

Tekst: Jessica Neeckx

Een reactie plaatsen

This function has been disabled for Women in Music.