Kate Nash @ Melkweg, Amsterdam, 21-08-2017

Twintig jaar was ze toen ze doorbrak met haar debuutalbum ‘Made Of Bricks’. Kate Nash, de ideale schoondochter met haar lieflijk gezongen liedjes met vinnige ondertoon en heerlijk Londens accent die zich blijvend in je hoofd nestelden. Het leverde haar een Brit Award op voor Best British Female Artist. De jaren daarna wierp ze dit imago van zich af en profileerde ze zich steeds meer als feministe en activiste voor gender gelijkheid. Het geluid steeds meer richting punk en rock. Ze brak met haar platenlabel en is een kickstarter campagne gestart om haar vierde album te kunnen financieren. Daarnaast is ze momenteel te zien als actrice in de Netflix serie Glow en zamelt ze geld in voor het hospice waar haar moeder als verpleegkundige werkt.

Maar terug naar ‘Made Of Bricks’, het onvolprezen debuut uit 2007 waarvan ze de laatste jaren nog amper een nummer live speelde. Voor het 10-jarig jubileum van het album plande Kate een tour in de UK en enkele shows in Duitsland om af te sluiten in een volgepakte Oude Zaal van de Melkweg.

Support is er vanavond van de Amerikaanse riot girrrls Kelli Mayo (bas) en Peyton Bighorse (gitaar) ondersteund door Kurtis Mayo (drums) van Skating Polly met opwindend strakke zelfbenoemde Ugly Pop. Na de ombouw klinkt Slade’s glamrock ‘Cum On Feel The Noize’ uit de speakers waarmee de toon voor de avond is gezet. Vervolgens betreden de vrouwelijke bandleden het podium en zetten openingstrack ‘Play’ in waarna Kate Nash in een uitbundige jurk verschijnt. Een teaser van ‘Foundations’ volgt, maar zal pas tegen het einde van de reguliere set in volle glorie gebracht worden. In de tussentijd komt ‘Made Of Bricks’ integraal voorbij in een meer rockende uitvoering dan het origineel, maar met behoud van details in muziek en tekst. In de toegift krijgen we meer nieuwe werk te horen waaronder ‘California Poppies’, Musical Theatre en de rap van ‘Agenda’ om af te sluiten met het prachtige ‘Merry Happy’.

Het voordeel van een laatste show is dat je nog een keer volledig los kunt gaan en dat doen ze dan ook. Het keyboard bezwijkt onder het gewicht van Kate en het plezier spat van het podium af. Helemaal wanneer ze met de complete crew en Skating Polly dansend op ‘The Time Of My Life’ over het podium gaan en Kate op handen wordt wegdragen. Ze komt nog een keer terug voor een laatste duik in het publiek. Een publiek dat haar al de hele avond op handen droeg.

2 gedachten over “Kate Nash @ Melkweg, Amsterdam, 21-08-2017

Een reactie plaatsen

This function has been disabled for Women in Music.