Louise Lindskov @ Don’t Wake The Dreamer, Tolhuistuin, Amsterdam, 16-05-2018

Al jaren is ze een van de vaste zangeressen van Pitou, de oorspronkelijk Deense Louise Lindskov. Een jaar geleden stond ze hier ook in de Tolhuistuin, toen tijdens het afstuderen van diezelfde Pitou Nicolaes. Maar vanavond is het haar feest en geeft Louise haar eindpresentatie voor haar opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam.

Wanneer je Louise alleen kent als die zangeres met die prachtige stem is het even een vreemd gezicht wanneer ze een gitaar om haar schouder hangt en met haar band Loui Lind het podium opstapt. Goed opgebouwde nummers, mooie, goed verstaanbare  teksten en een geweldige stem die van fluisterend naar schreeuwend gaat, van lieflijk naar gruizig. Een stem die de kwaliteit heeft alle emoties in de teksten kracht bij te zetten.

Eerder deze avond heeft Louise samen met klankontwerper Rijk Kruijer het programma al geopend met haar andere project, Awün. Dromerige avant-garde en ambient art pop waarbij ze mede dankzij de techniek nog meer uit haar stem weet te halen. Techniek die ze ook even in de steek laat, wat geen fijn begin moet zijn geweest van een eindpresentatie, maar dat ze rustig weet op te vangen.

Louise heeft de buitenwereld vanavond een hele andere kant van haar muzikale kwaliteiten laten zien en studeert heel sterk af.

Een reactie plaatsen

This function has been disabled for Women in Music.