Album: Honey Hahs – Dear Someone Happy Something

Je kunt misschien te jong zijn om de kroeg in te mogen, maar je bent nooit te jong om muziek te maken en op te treden. Zie hier Honey Hahs, drie zusjes van 16, 13 en 10 jaar oud uit Peckham, Zuid Londen. Rowan (gitaar, piano, zang), Robin (bas, zang) en Sylvie (drums, zang) groeiden op in een muzikaal gezin en zijn inmiddels opgenomen in de gemeenschap van Windmill Brixton  door bands als Goat Girl, Shame en Moonlandingz. Net als bij Goat Girl was Rough Trade er snel bij om ze te tekenen en op 7 september zal hun debuutalbum ‘Dear Someone Happy Something’ verschijnen.

Een album, geproduceerd door Steve Mackey (Pulp), met 13 folky liedjes over het dagelijkse leven en een open, frisse kijk op de maatschappij waarin deze meisjes opgroeien. Soms kritisch, soms fantasierijk. Over hun vader die zich zorgen maakt over het einde van de wereld en een grote voedselvoorraad aanlegt in openingsnummer ‘Forever’. En over hoe dat eten nooit op komt en vooral muizen aantrekt. Of over de zorgen die ze maken om het beleid van Donald Trump in ‘Stop Him’ waarbij ze instrumentaal bijgestaan worden door Rowans vriendin Lottie op trompet. Zij is daarvoor ook al te horen in het prachtige ‘Away’. En altijd weer die mooie harmonieën van de zusjes die zichzelf rustig en minimaal instrumentaal begeleiden met behoud van rauwe randjes. En dan is er nog een vierde jongste zusje, Frida (ook wel Peaches genoemd) die keyboards speelt en al te zien is in de clip van Beer Fear. Zij zal zich bij de band voegen wanneer de tijd daar rijp voor is. Voor nu is er met ‘Dear Someone Happy Something’ alvast een stevig fundament voor de toekomst gelegd.

Release datum 7 september

Plaats een reactie

This function has been disabled for Women in Music.