Amythyst Kiah @ Paradiso, Amsterdam, 17-08-2022

De uit Tennessee afkomstige singer-songwriter Amythyst Kiah omschrijft haar muziek als Southern Gothic. Samen met  Rhiannon Giddens, Leyla McCalla en Allison Russell brachten ze in 2019 het album  Songs of Our Native Daughters uit met daarop haar nummer Black Myself waar ze  een Grammy nominatie voor kreeg. Ze besloot hiermee haar vijf kwartier durende optreden in de bovenzaal van Paradiso.

Naast eigen werk ook een aantal covers waaronder een mooie van Sugar van Tori Amos, de artieste waardoor ze op jonge leeftijd beïnvloed werd. Persoonlijk minder geslaagd vond ik Love Will Tear Us Apart van Joy Division. Het is knap wat ze solo brengt met die geweldige stem, maar voor een andere energie zou het fijn zijn als er af en toe een band achter haar staat. Voor de liefhebbers… Allison Russell staat op 29 augustus in Paradiso en Leyla McCalla op 22 november.

2 gedachten over “Amythyst Kiah @ Paradiso, Amsterdam, 17-08-2022”

Plaats een reactie

This function has been disabled for Women in Music.