Sinead O’Brien @ Tolhuistuin, Amsterdam, 18-09-2022

De Ierse dichter Sinead O’Brien bracht dit jaar haar debuutalbum TIME BEND AND BREAK THE BOWER uit. Een prachtig album waarop ze wederom haar poëzie op muziek heeft gezet. Afwisselender en melodieuzer dan de eerdere EP Drowning in Blessings. Live is de mix van spoken word, art rock en post punk indrukwekkend en dansbaar, met Julian Hanson op gitaar en Oscar Sholto Robertson op drums. Het lijkt haar niet te deren dat de zaal slecht gevuld is. Gepassioneerd brengt ze haar werk en de aanwezigen die er zijn reageren naarmate de set vordert steeds enthousiaster. Most Modern Painting, Kid Stuff, Like Culture, stuk voor stuk geweldige nummers, maar eigenlijk is de hele setlist uitstekend. Of, zoals Sinead het zelf verwoord in Girlkind, voor allen die er niet waren… ‘You have seen nothing yet ‘.

Plaats een reactie

This function has been disabled for Women in Music.