Marion von Tilzer @ Posthoornkerk, Amsterdam, 29-04-2023

De Duitse pianiste en componiste Marion von Tilzer presenteerde haar onlangs verschenen album Into Eternity in de Posthoornkerk in Amsterdam. Into Eternity is een eerbetoon aan de Joodse Vilma Grunwald, gebaseerd op de laatste brief die zij aan haar echtgenoot schreef kort voor haar dood in Auschwitz, waarin ze hem moed inspreekt voor het leven na het kamp. Een indrukwekkend drieluik met contralto Bella Adamova, celliste Maya Fridman, het Belinfante Quartet, klarinetist Michael Hesselink, percussionist Jacobus Thiele. De beelden…

1 gedachte over “Marion von Tilzer @ Posthoornkerk, Amsterdam, 29-04-2023”

  1. Prachtige foto’s van een nog prachtiger concert door mooie begaafde actrices. Het was het waard hier te doneren, zijn blij dat we konden bijdragen. Marion heeft de sfeer en de emotie van dit indringende en afschuwelijke moment aan het e inde van het leven van Vilma sterk uitgedragen. Haar muziek voerde ons mee en trok ons zo deze gruwelijkheid in, zo waren we dit weer bewust. En dan denk je dit mag nooit meer voorkomen. En parallel daaraan was het genieten van deze prachtige muziek en uitvoering, een soort van tegenstrijdigheid. Iedereen heeft fantastisch gespeeld en verdient lof, met een extra schouderklopje voor Marion, Maya en Bella

    Beantwoorden

Plaats een reactie

This function has been disabled for Women in Music.