Regina Spektor voor eenmalig optreden naar Paradiso

De Russisch-Amerikaanse singer-songwriter en pianiste Regina Spektor is op 7 november te zien in Amsterdam voor een eenmalig concert in Paradiso. Het zal haar eerste optreden sinds 2013 zijn, ook toen in een uitverkocht Paradiso.

Voor Regina Spektor lijkt het leven één grote ontdekkingsreis. Geboren uit Joods-Amerikaanse ouders verhuisde ze op negenjarige leeftijd van Moskou naar New York waar ze haar muzikale talenten op de piano ontdekte. Het kleine meisje groeide op in The Bronx, werd volwassen maar bleef met een bijna kinderlijke openheid naar de wereld om haar heen kijken en verwerkte dat in haar liedjes. Ze produceerde haar eerste drie albums, 11.11, Songs en Soviet Kitsch zelf waarbij het laatste opgepikt werd door Sire-records. Vanaf dat moment ontdekte ze hoe het was om met een producer, in de vorm van David Kahne, te werken met als resultaat het album Begin To Hope uit 2006. De tijd van ambachtelijk geknutsel was voorbij en Regina vestigde zich meer in de mainstream. In de daaropvolgende jaren bracht ze nog de albums ‘Far’ (2009), ‘Live from London’ (2010) en ‘What We Saw From The Cheap Seats’ (2012) uit. Op 30 september verschijnt haar zevende studioalbum ‘Remember Us to Life’ en volgt een Europese tour.

De kaartverkoop start op vrijdag 29 juli om 10:00 uur.

Website Paradiso

http://www.reginaspektor.com/

Regina Spektor

Foto: Regina Spektor, Paradiso 2009

Please follow and like us:
fb-share-icon0

Een reactie plaatsen

This function has been disabled for Women in Music.