Line-up London Calling compleet

Met de toevoeging van Mannequin Pussy, She-Devils en Childhood aan het programma van London Calling Festival op 26 en 27 mei is de line-up compleet. Met een meerderheid aan vrouwelijke artiesten op zowel London Calling als de pré party samen, wil het festival laten zien wat er speelt in de wereld en wat ze opviel tijdens SXSW. Van de 25 acts op het festival bestaan maar liefst 12 bands uit vrouwen of hebben vrouwen in de gelederen, netjes verdeeld over de twee avonden. Een trend die Women In Music alleen maar kan omarmen al zullen de keuzes waarschijnlijk een stuk lastiger worden. Eerdere namen met vrouwen in de gelederen waren al Black Honey, Flyying Colours, Miya Folick, Goat Girl, Hazel English, Priests, The Courtneys, White, Gabriella Cohen en Fazerdaze.

Foto: White, Metropolis 2016

Ook voor de pré party op 20 mei in de Tolhuistuin (Paradiso Noord) zijn nieuwe namen bekend gemaakt. Charlotte Day Wilson en Middle Kids zijn toegevoegd aan het programma dat nu samen met Jay Som en ALMA zelfs helemaal uit vrouwelijke artiesten bestaat.

De kaartverkoop voor London Calling is inmiddels in volle gang. Meer informatie hierover en over de line-up vindt je op www.londoncalling.nl. Met een passe-partout heb je tevens recht om de London Calling pre-party bij te wonen

Een reactie plaatsen

This function has been disabled for Women in Music.