London Calling Pre-party @ Tolhuistuin, Amsterdam, 20-05-2017

Aankomend weekend maken we ons op voor de eerste editie van dit jaar van London Calling. Later dit jaar zal het 25 jarig jubileum gevierd worden, maar eerst was daar de London Calling Pre-party in de Tolhuistuin. Een editie met jawel, allemaal vrouwelijke artiesten. Kom daar maar eens om in Nederland.

Vijf acts, verdeeld over de grote zaal en de tuinzaal, die kwalitatief gezien wel in verkeerde volgorde geprogrammeerd leken te zijn. Zo startte de uit San Francisco afkomstige Melina Duterte aka Jay Som voor een bijna lege zaal wat voor de band nogal op de lachspieren werkte. Iets dat alleen maar versterkt werd door het feit dat het publiek doodstil stond te luisteren. Niet zo vreemd want Jay Som heeft dit jaar met ‘Everybody Works’ een prachtig album afgeleverd. Een sterk optreden dat uiteindelijk vooral erg ongemakkelijk aanvoelde. Doodzonde.

In de tuinzaal waar ELLA opent, staan stoelen waardoor het iets minder leeg lijkt, maar ook Ella van der Woude verdient toch echt een veel groter publiek. Gelukkig vullen haar dromerige liedjes de zaal volledig waarbij de Franstalig gezongen nummers nog net even dat extra gevoel meegeven. Prachtig, doe daar de volgende keer maar een album vol van!

Terug naar de grote zaal waar het Australische Middle Kids onder aanvoering van Hannah Joy hun alternatieve rock speelt. Enthousiast ontvangen door enkele aanwezige Australische fans, maar uiteindelijk ontstijgen ze de middelmaat niet.

Het werk van de 24 jarige Canadese producer en multi-instrumentalist Charlotte Day Wilson kan vervolgens eerlijk gezegd ook niet erg beklijven in de tuinzaal.

Hoofdact van vanavond is de 21-jarige Finse Alma-Sofia Miettinen die onder haar artiestennaam Alma een rijzende ster is. Jonge fans bleken juist voor haar al vroeg aanwezig te zijn. Een zeer dansbare mix van pop, rap en beats wordt de zaal in geslingerd. Een prima energie om mee af te sluiten, maar het is niet te hopen dat dit de toekomst is van London Calling.

Volgend weekend in ieder geval nog een ‘ouderwetse’ London Calling. Sterker nog, het lijkt op voorhand een van de beste edities te gaan worden met wederom heel veel aandacht voor vrouwelijke artiesten. Niet te missen!

Voor info en kaarten kijk je hier 

Een reactie plaatsen

This function has been disabled for Women in Music.