London Calling, de vrijdag @ Paradiso, Amsterdam, 26-05-2017

Met een meerderheid aan vrouwelijke artiesten op de voorjaarseditie van London Calling kon het festival op voorhand al niet meer stuk. Toch wist deze geweldige line-up niet uit te verkopen, maar dat was met de hitte van het afgelopen weekend voor de bezoekers niet zo heel erg.

De uit Nieuw-Zeeland afkomstige, nog wat verlegen, Amelia Murray opent het festival onder de naam Fazerdaze in stijl met zomerse, dromerige liedjes. Maar heel lang valt er niet te dromen wanneer Mannequin Pussy vervolgens snoeihard in zet. Strakke nummers, maar de zang van Marisa-veel geschreeuw, weinig wol-Dabice kan niet heel lang boeien.
De uit Los Angeles afkomstige Miya Folick kan dat in de grote zaal zeker wel. Ze wisselt dromerige pop net zo gemakkelijk af met felle gitaarpartijen en ook haar stem gaat van fluisterzacht naar rauw. Het maakt haar de grote verrassing van de vrijdag en het is uitkijken naar haar debuutalbum dat later dit jaar zal verschijnen.
SAD13 is het soloproject van Sadie Dupuis die we eerder zagen met Speedy Ortiz. Ze vervangt daarmee de verhinderde Gabriella Cohen. Prima liedjes, maar ze kunnen het gemis van Gabriella Cohen helaas niet ongedaan maken.
’s Middags waren Izzy B en haar mannen van Black Honey lekker een uurtje aan het waterfietsen om later fijn verbrand de grote zaal op zijn kop te zetten. Op zich niets nieuws, aangezien ze met regelmaat Paradiso aandoen, maar het is altijd weer feest. Afsluiter in de inmiddels snikhete bovenzaal is garagepop trio The Courtneys. Misschien is het de combinatie van het late tijdstip en de warmte, maar Classic Courtney, Cute Courtney en Crazy Courtney kunnen het heilige vuur niet meer doen ontbranden. Hoog tijd om de buitenlucht op te zoeken want er wacht nog een dag.

Plaats een reactie

This function has been disabled for Women in Music.