Dakota, luistersessie @ Art Room MINA, Amsterdam, 07-02-2019

Twee weken geleden ging de video voor ‘Four Leaf Clover’, de eerste single van het debuutalbum ‘here’s the 101 on how to disappear’, van Dakota in première. Een feestelijk moment met een randje want al snel werd duidelijk dat zangeres Lisa Brammer miste in de clip. Iets waar we later meer over te horen zouden krijgen. Gisteren was dat moment tijdens de luistersessie die de band had georganiseerd in Art Room MINA in Amsterdam. Ook nu ontbreekt Lisa en waarvoor was gevreesd wordt al snel bewaarheid. De gezondheid van Lisa laat het niet langer toe om deel uit te maken van Dakota, iets waar ze vorig jaar zomer nog heel open met me over sprak.

De overige bandleden Lana Kooper, Annemarie van den Born, Jasmine van der Waals en manager Lisa Moree vertellen deze avond over de totstandkoming van het album en het besluit het toch uit te brengen in emotionele maar ook grappige anekdotes gekoppeld aan acht nummers die we te horen krijgen. Want ja, ze hebben ook heel veel plezier gehad tijdens de vele jamsessies. Lisa was daarbij vaak niet aanwezig zoals ze in het interview ook al vertelde. Zij ging thuis aan de slag met het door de anderen aangeleverde materiaal. Het levert een prachtig album op waarbij de veelal zeer persoonlijke teksten over hoe zij zich voelde nu een extra lading krijgen. ‘here’s the 101 on how to disappear’ werd steeds meer een beangstigende werkelijkheid.

Vanaf vandaag is ‘here’s the 101 on how to disappear’ op Spotify te beluisteren. Een fysieke uitgave op cd of vinyl zal niet meer verschijnen. Ook de bijbehorende tour zal niet meer volgen waarmee het doek voor Dakota definitief lijkt te zijn gevallen. De liefde voor elkaar om het te laten werken blijkt uiteindelijk niet genoeg en dat doet zeer.

Een reactie plaatsen

This function has been disabled for Women in Music.