Snail Mail @ Bitterzoet, Amsterdam, 13-06-2019

Anderhalve week geleden stond Lindsey Jordan met haar soloproject Snail Mail nog op Best Kept Secret. De nog net negentienjarige zangeres en gitariste timmert sinds haar goed ontvangen debuut ‘Lush’ uit 2018 aardig aan de weg in het indierock circuit en Bitterzoet is vanavond dan ook volledig uitverkocht.

Maar waar het op Best Kept Secret een leuke energieke set was, lijkt er vanavond maar geen leven in te komen. Na zo’n veertig minuten verlaten de bandleden, waaronder Madeline Mc Cormack op gitaar en keys, zonder verdere aan- of afkondiging het podium. Een deel van het publiek heeft de zaal dan inmiddels al voortijdig verlaten. Vervolgens speelt Lindsey nog twee nummers solo, maar dat had ze beter niet kunnen doen. Het is alsof je naar een meisje staat te luisteren dat net een gitaar van haar ouders heeft gekregen en daar wanhopig iets bij probeert te zingen. Tenenkrommend, zo vals. Ook zij verdwijnt geruisloos van het podium en waar je zou verwachten dat ze met band nog een toegift doet, blijft deze uit. Lindsey heeft de kleedkamer al opgezocht, moe. Het is te hopen dat ze snel haar energie terug krijgt, want anders kon het nog wel eens een hele lange tour gaan worden.

Een reactie plaatsen

This function has been disabled for Women in Music.